PTKs rådgivningstjänst nominerad till Guldkanten

PTK Rådgivningstjänst är nominerad till Guldkanten 2014. Guldkanten är ett pris för enkel och tydlig pensionsinformation som delas ut av Statens tjänstepensionsverk, SPV. Nomineringen lyder:

"Oberoende rådgivning är en bristvara i pensionsbranschen. PTK har med sin rådgivningstjänst utvecklat möjligheten för en stor grupp i samhället att ta ett grepp om sin pension utan att ha några förkunskaper. Tjänsten gör nytta och skapar en drivkraft för många att ta sig an ett område som ofta upplevs svårt."

PTK Rådgivningstjänst är en interaktiv webbtjänst som ger konkreta råd om tjänstepensionen ITP. Tjänsten visar hur användaren kan anpassa sitt försäkringsskydd efter de egna behoven. Den som använder tjänsten får också råd om hur pensionssparandet kan placeras och vilka fonder som är lämpliga. Rådgivningstjänsten är helt kostnadsfri att använda.

– Det finns ingen brist på information om pensioner, tvärtom. Men konkret rådgivning, som på ett tydligt och pedagogiskt sätt berättar om vilka val som passar bäst är betydligt mer ovanligt, säger Peter Tilly, projektledare på PTK.

Juryn utgår från nytänkande, enkelhet, tydlighet och vad kunden vill ha. Inför årets pris har SPV särskilt letat efter bra exempel på pensionsinformation till personer som inte är så intresserade av sin framtida pension.

Övriga nominerade är Pensiono.se, en tjänst där man kan jämföra och byta pensionsbolag, och nya kpa.se. Guldkanten delas ut på Pensionsdagen den 15 oktober.