Håll nere avgifterna och spara för din framtida pension

Håll nere avgifterna och spara för din framtida pension

Handskakning - ny på jobbet?
Är du ny på jobbet och har tjänstepensionen ITP? Här får du personliga och oberoende råd om hur du får pensionspengarna att växa genom att kapa onödigt höga avgifter.

Få pensionspengarna att växa genom att placera dem rätt

Din ålderspension består av allmän pension, tjänstepension och eventuellt privat pensionssparande. Om du har ITP betalar din arbetsgivare in pengar till din tjänstepension varje månad och du kan själv påverka hur pengarna placeras. Här i PTK Rådgivningstjänst får du oberoende och kostnadsfria råd för hur du bättre placerar pensionspengarna och får dem att växa – till exempel genom att se över och sänka dina avgifter. Några små justeringar i dag kan ge dig många tusenlappar extra i månaden när det är dags att sluta jobba.

Vad är ITP?

ITP är en kollektivavtalad tjänstepension för dig som är privatanställd tjänsteman. Fråga din arbetsgivare om du är osäker på om du har ITP.

Du får personliga och kostnadsfria råd

Råden är helt personliga och framtagna av certifierade rådgivare som utgår från din livssituation – till exempel vilka risker du är beredd att ta. Rådgivningstjänsten är gratis att använda och vår uppgift är enbart att hjälpa dig att göra smartare val för dina pensionsförsäkringar. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer.

Betalar du för höga avgifter?