Gratis råd utan baktankar

En vanlig fråga vi får om Rådgivningstjänst.se är hur den kan vara gratis – och samtidigt sakna vinstintressen. De flesta vet ju att ingenting är gratis här i världen. Men i vårt fall är tjänsten faktiskt gratis för dig som användare. Här förklarar vi hur det funkar.

Det är bra att vara skeptisk när något är gratis. Få saker är gratis på riktigt; produkter kostar att skapa, tjänster kostar att driva – och någon måste betala. I den digitala världen är det vanligt att du "betalar" genom den data du lämnar ut om dig själv. Det är bland annat det som Facebook har råkat i blåsväder för.

Även Rådgivningstjänst.se kostar naturligtvis att driva. Men det är faktiskt sant att du som användare inte betalar – varken direkt eller indirekt (t.ex. med dina personuppgifter). Hur funkar det, undrar du kanske?

Rådgivningstjänsten finansieras av särskilda informationsmedel

Rådgivningstjänsten finansieras med pengar som Svenskt Näringsliv och PTK har kommit överens om att använda för att informera om tjänstepensionen ITP.

PTK har inget vinstintresse och får inte provision från något försäkringsbolag, oavsett vilka råd vi ger. Vår rådgivning eller ekonomi påverkas alltså inte av vilka försäkringar du väljer.

Vi vill ditt bästa

Det är vi på PTK som tillsammans med Svenskt Näringsliv har upphandlat pensionslösningarna för alla privata tjänstemän som har ITP. Därför vill vi förstås att du och alla andra ska få ut så mycket som möjligt av den. Att ge individuella råd utan eget vinstintresse ingår i PTK:s uppdrag från 27 fackförbund. Precis som i våra andra uppdrag jobbar vi för att skapa trygghet för dig, både i arbetslivet och när du har jobbat klart.

Vi lämnar inte vidare dina uppgifter

När du loggar in och ska använda Rådgivningstjänst.se får du godkänna våra användarvillkor, som bland annat innebär att vi hämtar information om de försäkringar du har hos de största försäkringsbolagen. Du får också fylla i andra uppgifter om dig själv, till exempel hur du bor, din arbetssituation, hur höga risker du är beredd att ta och hur ofta du vill se över dina placeringar. Allt detta behövs för att vi ska kunna ge dig så bra råd som möjligt utifrån din situation. Vi lämnar inte vidare några uppgifter.

Du fattar själv besluten

En sista sak som kan vara bra att veta är att Rådgivningstjänsten bara ger just råd; du väljer själv om du vill följa dem och du måste aktivt göra ändringarna hos Collectum, om du till exempel ska byta förvaltare. Vårt mål är att du ska ha koll och kontroll över din pension, och själv fatta de nödvändiga besluten som kan ge dig mer pengar i plånboken vid pension.

Rådgivningstjänst.se är till för dig som har en aktiv tjänstepension ITP. Logga in och testa redan nu!