Tänk på det otänkbara när du säkrar familjens ekonomi.

Tänk på det otänkbara när du säkrar familjens ekonomi.

Försäkra familjens (och hundarnas) ekonomi
Här får du personliga råd om hur du bäst försäkrar familjens ekonomi om du skulle dö i förtid. Om du inte har familj kan din pension bli högre om du väljer bort efterlevandeskyddet.

Vem behöver efterlevandeskydd?

Om du dör i förtid riskerar familjen att hamna i en ekonomisk kris. Om du har en inkomst som är betydelsefull för familjens försörjning är det viktigt att du ser över dina försäkringar. I din tjänstepension ITP har du möjlighet att välja till livsförsäkringar som kan trygga familjens ekonomi om det otänkbara skulle hända. Efterlevandeskyddet består av olika delar, bland annat ett återbetalningsskydd som ser till att din familj får tillbaka det som har sparats till din egen pension, och ett familjeskydd som betalas ut månadsvis i det antal år du väljer.

Du som inte har familj kan höja din pension

För dig som inte har familj är det onödigt att betala för ett efterlevandeskydd. Då är det smartare att låta pengarna gå till din egen pension. I PTK Rådgivningstjänst får du reda på hur dina försäkringar ser ut i dag och hur du kan anpassa dem efter din livssituation. När du loggat in får du svara på några snabba frågor. Utifrån det vi får veta om dig får du personligt anpassade råd. Rådgivningstjänsten är gratis att använda och vår uppgift är enbart att hjälpa dig att göra smartare val. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer.