Kundtjänst

Ring oss gärna

Vi ger inte personlig rådgivning över telefon, men svarar gärna på frågor om rådgivningstjänsten. Har du frågor om tjänstepensionen ITP kan du kontakta Collectum, som är valcentral för ITP. Du når Collectum genom att ringa 020 - 40 85 00. Säkerställ gärna att du inte anger känsliga uppgifter i onödan när du kontaktar oss.

0770-330 025 Öppet vardagar: 08:30-16:30

Har du frågor eller synpunkter?

Säkerställ gärna att du inte anger känsliga uppgifter i onödan när du kontaktar oss.

Välj ärende

Vanliga frågor och svar

 • Varför ska jag logga in på Rådgivningstjänst.se?

  När du loggar in hämtar vi information om dina nuvarande försäkringar, så att vi kan ge dig en helhetsbild ditt försäkringsskydd i dag. Du får dessutom konkreta och personligt anpassade råd om hur du kan förbättra dina försäkringar för framtiden om du blir sjuk, går i pension eller skulle dö i förtid. Om något förändras i ditt privat- eller arbetsliv bör du logga in och ta reda på om dina tidigare råd fortfarande är aktuella.

  Eftersom vi hanterar känslig information är det viktigt att vi vet att du är du. Därför måste du ha e-legitimation för att använda tjänsten.

  På Rådgivningstjänst.se får du råd om vilka val du bör göra och var du gör dem.

 • Vem kan använda rådgivningtjänst.se?

  För att du ska kunna använda rådgivningstjänsten ska du

  1. ha tjänstepensionen ITP
  2. just nu ha ett jobb där du tjänar in till din ITP varje månad
  3. ha en e-legitimation. Läs om hur du skaffar e-legitimation.

  Om din arbetsgivare under en period inte betalar in premien till ITP-försäkringen – till exempel för att du är långtidssjuk eller föräldraledig – kan du inte använda Rådgivningstjänst.se under den perioden.

  Om du har dubbel anställning kan du tyvärr inte använda rådgivningstjänsten på grund av tekniska begränsningar. 

 • Hur kan rådgivningstjänsten vara gratis? Hur finansieras den?

  PTK har inget vinstintresse och får inte provision från något försäkringsbolag, oavsett vilka råd vi ger. Vår rådgivning påverkas alltså inte av vilka försäkringar du väljer. Rådgivningstjänst.se finansieras med pengar som Svenskt Näringsliv och PTK har kommit överens om att använda för att informera om tjänstepensionen ITP.

 • Vad är PTK?

  PTK förbättrar villkoren och ökar tryggheten på arbetsmarknaden för privatanställda tjänstemän. Vår organisation består av 26 fackförbund som samverkar om förhandlingar, utbildning och information. PTK representerar dig i förhandlingar om bland annat pension, försäkringar, omställning och arbetsmiljö.

 • Hur kontaktar jag er för att få hjälp?

  Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa vår kundservice på 0770-330 025. Då kan du få hjälp om du har tekniska problem, svårigheter att använda tjänsten eller frågor kring den rådgivning du genomgått. Notera att vi inte ger personliga råd över telefon eller mejl. Generella frågor om tjänstepensionen ITP hänvisas till Collectum på telefonnummer 020 - 40 85 00.