Tekniska problem

Just nu har vi problem med Collectums tjänster och därför kan du inte logga in för tillfället. Vi öppnar igen så snart vi kan.

Om Rådgivningstjänst.se

Rådgivningstjänst.se ger dig råd om tjänstepensionen anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. Den kostar ingenting att använda. 

Du kan anpassa din tjänstepension på två sätt: dels genom att välja till eller välja bort de försäkringar som finns i tjänstepensionen, dels genom att hitta de bästa placeringarna för ditt pensionskapital. Rådgivningstjänst.se hjälper dig med båda dessa saker. Syftet är att du ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Gratis råd på en timme

Att använda rådgivningstjänsten är som att gå på ett rådgivningsmöte på banken. En skillnad är att du inte träffar någon person, en annan är att det är helt gratis för dig. Vi har inget eget vinstintresse och får ingen provision, oavsett vad du väljer. Bakom tjänsten står PTK, som är en sammanslutning av 25 fackförbund.

Starta rådgivning

 

Vi står bakom Rådgivningstjänst.se

Anna Allerstrand, pensionsspecialist på PTK

Jag har jobbat med pensionsfrågor i 17 år och strävar alltid efter att göra det så enkelt som möjligt för folk att engagera sig. Jag vill stärka människors självförtroende när det gäller pensionen – det är faktiskt inte så mycket svårare än andra beslut man måste fatta här i livet. När det gäller min egen pension har jag svårt att föreställa mig att jag skulle vilja sluta jobba helt, men jag är en riktig skogsmulle och kan tänka mig att tillbringa mer tid i naturen på äldre dar.

Arezou Tagizadeh, pensionsrådgivare på PTK

Jag har jobbat med pensionsfrågor i 16 år och är alltid nyfiken på hur folk resonerar kring sin ITP i olika livssituationer. Jag pratar ofta pension med människor jag möter och brukar samtidigt passa på att förklara att det finns bra hjälp att få – som rådgivningstjänsten. När jag själv blir pensionär vill jag resa mycket och bo i ett varmare land under vinterhalvåret.

 

Hur funkar Rådgivningstjänst.se?

25 fackförbund i samverkan

PTK består av 25 förbund i samverkan. Vi representerar cirka 900 000 privatanställda tjänstemän. Våra långsiktiga uppdrag är kopplade till pensioner och försäkringar, arbetsmiljöfrågor, bolagsstyrelserepresentation och omställningsfrågor.

Pensionsskolan

Har du redan koll på vår rådgivning och pensionssystemets olika delar? Då kan du starta din rådgivning direkt. Annars kan det vara bra att läsa igenom vår Pensionsskola innan du sätter igång. Den tar inte mer än fem minuter och ökar kraftigt dina chanser att få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension. En bra investering för framtiden.