En rådgivare du kan lita på

PTK Rådgivningstjänst ger dig oberoende rådgivning som hjälper dig att anpassa din tjänstepension till dina behov. Din arbetsgivare betalar in pengar till din tjänstepension ITP varje månad. Du kan själv påverka hur pengarna ska användas.

Placera pengarna rätt

Höj din pension genom att sänka avgifterna. Du får råd om hur du kan placera ditt pensionskapital till låga avgifter på ett sätt som passar din riskprofil och din aktivitetsnivå.

Koll på ekonomin om du blir sjuk

Vi ger dig en överblick över ditt försäkringsskydd vid sjukdom. Du får också råd om hur du bäst kan komplettera skyddet – om det behövs.

Anpassa ditt efterlevandeskydd till din familjesituation

Du ska ha det efterlevandeskydd du behöver – varken mer eller mindre. Om du har familj kan du förstärka ditt efterlevandeskydd. Är du ensamstående utan barn kan du istället öka din pension genom att välja bort efterlevandeskydd.

Goda råd är gratis för dig

Rådgivningstjänsten är kostnadsfri och vår lojalitet är endast begränsad till dig. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer. Vår uppgift är helt enkelt att hjälpa dig att fatta kloka beslut utifrån din ekonomi, din familjesituation och dina önskemål.

Vi rekommenderar och du bestämmer – inget sker automatiskt

Innan du kan börja använda tjänsten ger du oss fullmakt att hämta uppgifter om din lön och din tjänstepension. Uppgifter om din familj och din övriga ekonomi fyller du i själv. Med hjälp av det vi får veta om dig kan vi ta fram personligt anpassade råd. När du har gått igenom rådgivningen får du våra råd sammanställda i en lista med åtgärder. Därefter är det upp till dig att faktiskt genomföra de förändringar vi rekommenderar. Inget sker automatiskt.

ITP kan bli en stor del av din framtida pension

ITP är en tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen. Kollektivavtalet om ITP är resultatet av förhandlingar mellan PTK och Svenskt Näringsliv. För många tjänstemän kommer ITP att vara en stor del av den framtida pensionen. I ITP ingår ålderspension, sjukpension och efterlevandeskydd.

Har du ITP?

Om du är osäker på om du har ITP kan du klicka här för att komma till Collectum. Där kan du fylla i ditt personnummer och se direkt om du har ITP.