Hantering av kakor

I PTK Rådgivningstjänst använder vi kakor för att förstå hur du använder tjänsten. Informationen vi får via kakorna använder vi till att göra rådgivningstjänsten bättre för dig som användare.

Kakor är textfiler som sparar information

Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som bland annat gör det möjligt att följa vad du gör på webbplatsen och att spara personliga inställningar och personlig information. Istället för den svenska benämningen kakor används ofta den engelska benämningen cookies för dessa filer.

Du samtycker genom att använda tjänsten

När du loggar in i PTK Rådgivningstjänst samtycker du till att kakor lagras på datorn. Du kan förhindra att kakor används genom att ändra i webbläsarens säkerhetsinställningar så att den dator du använder inte tar emot kakor alls. Du kan också ställa in att webbläsaren ska ställa frågor om tillåtelse för varje tillfälle. Observera dock att om du inte godkänner kakor så kommer du inte att kunna logga in i tjänsten.

Alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) ska få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa kakor används till och hur kakor kan undvikas. Detta gäller enligt lagen om elektronisk kommunikation (2003:389), ändrad genom lagen (2011:590).

För ytterligare information om hur kakor används i PTK Rådgivningstjänst ber vi dig kontakta oss via vårt kontaktformulär.